Du kan lige så godt investere i ordentlige kvalitetsbits fra starten, så du slipper for ødelagte bits - og en dårligt udført opgave. Samtidigt vil du opleve, at du skal bruge langt færre kræfter, hvis dine bits er i orden. Se Faistos store udvalg af bits og bitssæt fra kvalitetsbrands som fx Wera, Bahco, Makita og Milwaukee.

Produkter

Filtre

Vælg den rigtigt bit til skruen

Arh, den passer vist meget godt” - den sætning dur bare ikke. Du skal altid være sikker på, at du benytter de rigtige bits i dine skruer. Vælger du en bit, der ikke passer ordentligt i skruen, bliver din opgave dårligt løst, og du ødelægger både dine bits, dine skruer, dit resultat og din arbejdsglæde.

 

Sådan vælger du den rigtige bit
Du skal naturligvis altid undersøge, hvad det er for en skrue du står med i hånden. Se på skruens størrelse og vælg en bit med samme størrelsesnummer. Bare fordi du har en PH-skrue og en PH-bit er de ikke en match, sørg for at de er samme kærvstørrelse, så din bit kan få ordentligt fat i skruen. Hvilket nummer din bit har er altid markeret tydeligt på selve din bit. På nogle er det indgraveret og på andre er det mærket via farve eller med tydeligt malet tal.
En standartbit er i udgangspunktet altid 6,25 mm lang, men der findes bits der er meget længere.

Bit med ligekærv (LK)
Ligekærven er en af de ældste typer af kærv. Du ser den ikke så ofte på nyere produkter, faktisk er den efterhånden en sjældenhed. På LK bit er kærvens længde altid angiver på siden, bredden er ikke. Her må du prøve dig frem.

Bit med krydskærv - Phillips (PH)
Disse bits har en stjerneformet kærv. Bruges især til at montere eksempelvis plader med dybdestop.
Til denne type skrue bruges en PH-bit der også kaldes en stjernebit.
Mange forveksler Phillips og Pozidriv, men husk: Du kan altid bruge en Phillips-bit til en skrue med pozidriv-kærv, men aldrig omvendt. Bruger du en Posidriv-kærv på en Phillips-skrue, ødelægger du din bit.

Bit med krydskærv - Pozidriv (PZ)
Disse bits har en dobbelt stjerneformet kærv: en lille stjerne og en større stjerne på kryds. Dette er en meget udbredt skrue, da du her kan få virkelig godt fat.

Bit med torxkærv (TX)
En bit med torxkærv er efterhånden meget anvendt. TX bruges især til projekter udendørs.

Bit med sekskant/Unbrako
En bit med sekskant/unbrako bruges oftest til samling af møbler, i cykelværkstedet eller i industrien.

 

Bitssæt
Der er ingen tvivl om, at det til at starte med altid bedst kan betale sig at købe et bitssæt. Med et bitssæt er du sikret altid at have den rigtige størrelse, du er sikret ekstra bits af dem der hurtigst bliver slidt (de fleste bitssæt kommer fx altid med 2-3 stk. af hver TX, da disse er mest anvendte) og du har bedre orden. Bits er små og for at gøre dit arbejde nemt og overskueligt, er det praktisk med et bitssæt. Så ved du altid hvor de rigtige bits er - og du kan se, hvilken bit du skal bruge.
Har du blot en enkelt type bit, du ved, du skal bruge udelukkende, behøver du ikke et sæt. Men er du gør-det-selv typen eller arbejder du på flere forskellige projekter, så er et bitssæt et must have.

Lad være med at købe billige bits
Hvis du ser et bitssæt og tænker “Det er da næsten for billigt, til at det kan være sandt”, så er det det nok også. Pris og kvalitet hænger som oftest sammen og især i forhold til bits, får du en langt bedre holdbarhed ved at investere i dyrere bits.
Skal du blot skrue pyntehylder op med messingskruer, så kan de billige bits sagtens fungere. Men skal du derimod skrue i hårdt træ, så vil du hurtigt se at dine bits går i stykker.
Gode bits er fremstillet af kvalitetsmetal og indeholder som minimum to slags metal. De skal have en hård spids, så den ikke går i stykker og bliver ubrugelig og så skal den have en mere elastisk og fleksibel metal i selve kroppen, så den ikke knækker midt over ved høj kraftoverførsel fra dit elværktøj. 

 

Brug for ekstra stærke bits?
Nogle gange er almindelige bits bare ikke nok. Skal du først anvende en kraftig skalskruemaskine eller en slagnøgle, vil du opleve, at dine bits knækker. Dog har alle brands deres version af nye, stærkere bits, der kan klare de powerfulde maskiner. Læs videre herunder og bliv klogere på de forskellige bits. Kendetegnet ved dem alle er deres lange krop/torsion, hvor der er mere elasticitet i selve bitten. Det er også forskellige hvor lange/brede de er og hvilket stål de er udført i. Hold også øje med dine kærven på din bit, har du behov for at den har ekstra godt fat i din skrue, er det en fordel hvis den er slebet eller magnetisk.

Bosch Impact-bits
Med Impact-bits opnår du op til 10 x længere levetid på dine bits, sammenlignet med de almindelige bits fra Bosch. Kernen af disse bits er mere elastisk, så de kan også anvendes med en slagnøgle.. Den forlængede torsion zone giver dig en ekstrem robusthed - også ved langvarigt arbejde. Bittene er udført i modificeret S2-stål. Impact-bits fra Bosch er gode til de mere krævende arbejdsopgaver i eksempelvis det industrielle arbejde eller anlægsinstallationer.

Milwaukee Shockwave bits
Shockwave-bits er udvikler til de kraftige applikationer, men lever også en komplet systemløsning til almindelige bore-/skrueopgaver. Bitten har en såkaldt Shock Zone der reducerer ''stress'' ved spidsen, hvilket er med til at beskytte spidsen af din bit, så den beholder sin facon og dermed sit gode fæste. Shock Zone er udviklet til at absorbere stød og give din bit mulighed for at bøje med en fjederlignende bevægelse.

Wera Impaktor-bits
Denne type bit er Weras svar på en af de helt stærke bits. Den er ideel til dig, der skal bruge en yderst powerfuld bit - eller til dig, der bare gerne vil have en bit der holder i virkelig, virkelig mange år.
Da bits lige kom på markedet blev de støbt med samme diameter hele deres længde, men man fandt hurtigt ud af, at de knækkede hvis de blev udsat for for meget kraft. Sidenhen har man udviklet bits med en lidt blødere kerne, så de blev mere elastiske og dermed kan klare langt flere opgaver uden at knække. Dog er nye elmaskiner på markedet så kraftfulde, at selv de nye bits knækker, fordi maskinel skruning simpelthen foregår med så store kræfter. Wera har udviklet Impaktor-systemet, der er en serie af bits hvor holdbarhedstiden er langt over gennemsnittet. Disse bits er udviklet med optimal udnyttelse af materiale-egenskaber, geometrierne er afstemt efter de ekstreme forhold bitten skal klare - og så har de en belægning med helt små diamantpartikler på spidsen. Diamantpartiklerne gør, at din bit får et bedre greb i skruen, og ikke så let kan smutte ud. Du behøver altså ikke at overføre lige så meget håndkraft for at holde din skrue på plads.
Du kan sagtens bruge en Impaktor-bit i en almindelig bitholder. Det vil fortsat give en længere holdbarhed på din bit, og du skal fortsat selv bruge mindre kræfter. Men hvis vil du have den optimale løsning, skal du også have en Impaktor-holder. Køber du et sæt som eksempelvis dette: Wera Impaktor bitssæt følger der en Impaktor-holder med. Holderen sørger for, at tilpasse sig bitten så de hele tiden arbejder sammen.
På billedet herunder ser du en Impaktor-bit i Impaktor-holder. De rød/gule markeringer viser hvor der kan skabes vrid uden af holder og bit knækker, men tværtimod overfører energien til din skrueopgave.

 


Brug for hjælp?
Hos Faisto stræber vi altid efter at kunne tilbyde dig de bedste varer til de bedste priser. Og vi ved, at du også gerne vil have dine varer hurtigt, så du kan få dem i brug. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til produkter, din ordre, levering, vores returregler eller andet. Vi sidder klar på telefonen alle hverdage mellem 09.00 - 15.30. Udenfor kontortid er du altid velkommen til at sende os en mail på kundeservice@faisto.dk.Få hjælp af os

Hos Faisto stræber vi altid efter at kunne tilbyde dig de bedste varer til de bedste priser. Og vi ved, at du også gerne vil have dine varer hurtigt, så du kan få dem i brug. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til produkter, din ordre, levering, vores returregler eller andet. Vi sidder klar på telefonen alle hverdage mellem 09.00 - 12.00. Udenfor kontortid er du altid velkommen til at sende os en mail på kundeservice@faisto.dk.

89 88 58 90

Alle hverdage mellem 09-12.00

Kundeservice@faisto.dk

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 arbejdsdage.

Sikker betaling

Hurtig levering