Et vaterpas, også kaldet en lodstok, er en essentiel del af enhver værktøjskasse. Brug vaterpasset til at tjekke om dine projekter er i vatter (vandret) eller i lod (lodret). Hos Faisto finder du vaterpas i alle størrelser og prisklasser.

Produkter

Filtre

Hvornår har jeg brug for et vaterpas?

Et vaterpas er altid godt at have - både til de store og små projekter. Om du skal samle et legehus til børnene eller hænge fladskærmen op i stuen, så er en vaterpas nødvendigt. Og dét uafhængigt af, hvor godt du end synes dit øjemål er. Begynder du at hænge hylder, skabe mv. op uden et vaterpas kan du 

De almindelige vaterpas som langt de fleste bruger (privatpersoner, murere og tømrere) kaldes også ofte for et ‘tømrervaterpas’. Dette vaterpas er mest anvendt, da de fås i alle prisklasser og har en præcision der typisk ligger på ± 0,5mm/meter - hvilket er fint til langt de fleste opgaver.

Skal du samle noget, hvor det er uhyre vigtigt med en præcis nøjagtighed, skal du have fat i et maskinvaterpas/digitalt vaterpas. Dette vaterpas måler med en nøjagtighed på omkring ± 0,03-0,001 mm/meter.

 

 

Hvor skal du bruge dit vaterpas?

Du skal altid tænke over, hvor du skal bruge dit vaterpas. Det er nemlig forskelligt hvor mange 'tæsk' de kan holde til - vurdér derfor om du kan nøjes med at købe et i plast, eller om du skal have et der er mere robust som fx et i aluminium. Skal du bruge det hver eneste dag på arbejdet er det fx værd at overveje, om du ikke bare allerede fra start skal købe et i aluminium, så du er sikker på at få et der kan holde i mange år. 

Det er også forskelligt fra vaterpas til vaterpas, hvor nemt det er at aflæse - vurdér derfor også dit behov her.

 

 

Måler dit vaterpas korrekt? 

Har du et vaterpas, du er i tvivl om er i stykker, så få det tjekket. Bygger du med et vaterpas der er i stykker, kan du få nogle irriterende resultater, hvor ting triller ned fra hylderne eller et skab der ikke flugter med resten af køkkenet. Det er altså vigtigt, at dit vaterpas giver dig de rigtige visninger.

Du kan tjekke om dit vaterpas måler korret således:

  • Hold dit vaterpas på en væg med libellen opad, sørg for det er helt nøjagtigt med libellen lige i midten
  • Sæt to mærker over eller under dit vaterpas med en blyant
  • Vend dit vaterpas om, placer det igen på mærkerne (libellen skal fortsat være opad)
  • Er libellen fortsat lige i midten - så er det i vater

Hvis dit vaterpas ikke er i vater, så kan det skyldes at du fx har tabt det mange gange eller at du har et gammelt vaterpas med vand, der har været udsat for frost. Alle nye vaterpas indeholder alkohol så de ikke fryser til om vinteren og de bevarer derfor deres evne til at måle korrekt.  Faisto har det hele

Hos Faisto vil vi vove at påstå, at vi har alt det, du leder efter i form af værktøj. Vi er nemlig eksperter på området, og derfor kan du roligt regne med, at alle vores produkter og brands lever op til dine forventninger omkring kvalitet og funktionalitet. Vi sætter stor pris på, at du vælger at handle her hos os, og derfor tilbyder vi levering i løbet af ganske få dage - og muligvis allerede i morgen, hvis du bestiller en hverdag inden kl. 16.00. Køber du for mere end 1.000 kr., så får du tilmed fri fragt. Så bliver det ikke mere nemmere. Er du i tvivl om noget, så tøv ikke med at kontakte vores kundeservice på mail kundeservice@faisto.dk eller ring 89 88 58 90.

Få hjælp af os

Hos Faisto stræber vi altid efter at kunne tilbyde dig de bedste varer til de bedste priser. Og vi ved, at du også gerne vil have dine varer hurtigt, så du kan få dem i brug. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til produkter, din ordre, levering, vores returregler eller andet. Vi sidder klar på telefonen alle hverdage mellem 09.00 - 12.00. Udenfor kontortid er du altid velkommen til at sende os en mail på kundeservice@faisto.dk.

89 88 58 90

Alle hverdage mellem 09-12.00

Kundeservice@faisto.dk

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 arbejdsdage.

Sikker betaling

Hurtig levering