Søm er altid gode at have i værktøjskassen - både til de små og store projekter i og udenfor hjemmet. Oftest anvendes der skruer til de fleste projekter, men husk: det kan være en både nemmere og smartere løsning at bruge søm. En af de helt store fordele er, at du kun skal benytte en hammer og egen håndkraft. Du er altså ikke afhængig af hverken stikkontakt eller opladte batterier. - Med mindre du vælger at benytte en sømpistol naturligvis.

Produkter

Filtre

Hvornår skal du bruge søm i stedet for skruer?

Du skal naturligvis være opmærksom på, hvornår du vælger at bruge søm frem for skruer. Skal du lægge en terrasse eller et gulv, kan det være en fordel at bruge skruer, da det efterfølgende er lettere at rette til, men til gengæld holder søm virkelig godt. Du kan altså sagtens bruge søm til både gulv og terrasse. 
Søm er derimod geniale til beklædning af eksempelvis karme, lister, plankeværk, tagpap m.m. Skal du sømme mange søm i, anbefaler vi, at du køber en sømpistol.
Ligesom skruer findes der et stort udvalg af typer af søm. Både i materiale og form. Husk altid at vælge dine søm ud fra hvilket miljø de skal benyttes i.

 

Typer af søm

 

Firkantede søm
De firkantede søm er de mest almindelige søm, og kan bruges til en lang række opgaver som fx beklædning, fastgørelse af lægter m.v. De firkantede søm fås i mange forskellige længder, så de kan bruges til mange typer opgaver, hvilket gør dem uundværlige i værktøjskassen.

 

Runde søm
Runde søm er i særdeleshed velegnede til brug i en sømpistol. Brug altid de søm der anbefales til din sømpistol.

 

Dykkere
Du kan kende dykkere på deres slanke form og deres lille hoved. En af de store fordele ved dykkere er, at du kan slå hovedet ned under overfladen og dermed ses det ikke så tydeligt. Brug eventuelt en dyknagl til at skjule hovedet helt og hvis du ønsker hullet fuldstændig skjult, kan du let spartle efter.

 

Dobbelt hoved
Søm med dobbelt hoved bruges ved midlertidige konstruktioner som fx opførelse af stilladser. Sømmet drives kun ind til det første hoved, så du let kan få fat i sømmet når det skal trækkes ud igen.

 

Kramper
Kramper kan kendes på deres U-form med spids i begge ender. De bruges hovedsageligt til at fastholde metaltråd eller hegn på trækonstruktioner/pæle. Vi anbefaler ikke, at du bruger kramper til at fastholde ledninger, selvom det kan virke fristende. Kramper vil med tiden kunne arbejde sig ind i ledningen og dermed ødelægge dem. Brug derfor altid plastic til fastgørelse af ledninger.

 

Papsøm
Papsøm bruges primært til fastgørelse af tagpap. Papsøm er gode, fordi de har et stort hoved, så tagpappen ikke rives op. Du kan også benytte papsøm til fastgørelse af vindpap, blik eller skifer.

 

Beslagssøm
Beslagssøm er også kendt under navnet kamsøm. De bruges til vinkler eller sømplader, når du samler træ. Du skal være opmærksom på, at beslagssøm er vanskelige at få ud igen, da de pga. deres modhager, sidder virkelig godt fast i træet når først de er sømmet i.

 

Riflet søm
Riflede søm er gode til snedkeropgaver. Bemærk de findes til både inden- og udendørs brug.

Få hjælp af os

Hos Faisto stræber vi altid efter at kunne tilbyde dig de bedste varer til de bedste priser. Og vi ved, at du også gerne vil have dine varer hurtigt, så du kan få dem i brug. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til produkter, din ordre, levering, vores returregler eller andet. Vi sidder klar på telefonen alle hverdage mellem 09.00 - 12.00. Udenfor kontortid er du altid velkommen til at sende os en mail på kundeservice@faisto.dk.

89 88 58 90

Alle hverdage mellem 09-12.00

Kundeservice@faisto.dk

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 arbejdsdage.

Sikker betaling

Hurtig levering